Etterlysning -- bilde

Vi har fått oversendt et avisutlipp fra Kirsten Myhre Andersson, med spørsmål om det er mulig å oppdrive orginalbildet. Siden hitorielaget ikke har noen kopi etterlyser vi herved informasjon om dette bildet. Også andre lignende bilder er selvfølgelig av interesse.

Fra Kirsten:

Vedlagte bilde er et gammelt avisutklipp og derfor av relativt dårlig kvalitet. Det fremgår av bildeteksten at det er ei Gunhild Håheim som i utgangspunktet har lånt ut dette bildet og hatt informasjon om hvem som er med på bildet. Med bakgrunn i at historielaget har tilgang til en betydelig mengde gamle fotografier, lurer jeg på det finnes en original (eller eventuelt skannet) utgave av dette eller tilsvarende? Hvis det finnes, er jeg i tilfelle interessert i en kopi eller mulig lån for å ta en kopi.

SØNDAGSSKOLER var ikke så alminnelige utover bygdene for 50-60 år siden. Det var derfor sikkert populært da det kom i gang en slik på Nordre Stranden i Fåvang, og ekstra stas ble det da det dukket opp en fotograf på Mæhlum gard for å ta bilde av søndagsskolen. Det var vinteren 1921-22. Det er Gunnhild Håheim, 1430 Ås, som har lånt oss bildet, og hun kan til og med fortelle hvem som er med på det: Første rekke (fra v.): Olave Aanstad Borgedal, Marit Brenden, Sigrid Aanstad (død), Håkon Berge, Petter Myhre, Rolf Bakken, Arne Bakken og Johannes Brenden. 2.rekke: Amund Myhre, Torbjørn Bakken, Arne Krogsveen, Ottar Aanstad, Agnes Brendhaugen Seielstadsveen, Signe Lindvik, Hanna Myhrhaugen, Rønnaug Aanstad Tullien og Ottar Bakken. 3. rekke: Sigurd Brendhaugen (dod), Anna Fretheim Sveipe, Kari Lindvik Ødegård, Ragnhild Myhre, Otelie Aanstad Aarnes, Gudrun Aanstad Rusten (død), Agnes Myhrhaugen Stålsett, Emma Berge Haugen, Magne Bakken (død), Mari Allergodt og Kristian Korsstuen. 4. rekke: Astrid Stamstad Dalbekk, Marie Brendhaugen Nustad, Klara Strandlien, Marry Allstergren, Astrid Krogsveen, Ellen Fretheim Vestad, Gunvor Fretheim Aarnes (lærer) og Kari Strande (lærer).