Temakveld i Ringebu Prestegard

Historiker Rolf Rasch-Engh snakker om reformasjonsjubileet

Rolf Rasch-Engh

Torsdag 1. juni kl. 19.00

Inngang – Kaffe og kaker etter foredraget

Arrangør: Stiftelsen Ringebu Prestegard

Om foredragsholderen

Rolf Rasch-Engh er historiker og forfatter, nå pensjonist. Han er utdannet offiser og filolog med fagene norsk, historie og kristendomskunnskap og har arbeidet både i forsvaret og i skoleverket. Han har vært fylkeskonservator og leder av kulturadministrasjonen i Buskerud og har arbeidet ved Norsk Folkemuseum og Hærmuseet og vært seniorforsker for Nasjonale festningsverk. Han har skrevet over 100 bøker og større artikler og han laget utstillingen om Sinclair og skottetoget på vegkroa i Kvam for Jon Selfors.

Introduksjon

Det er 500 år siden overgangen fra katolsk til protestantisk tro, der Martin Luther var sentral person.