Om Åsta Holth på Ringebu Bibliotek

Torsdag 8. september kl.19 bør du ta en tur til biblioteket i Ringebu. Da får du høre Birger Nesholen fra Norsk skogfinsk museum snakke om Åsta Holth og livet på Finnskogen. Han viser bilder også. Foredraget deles i to med en kaffepause i midten.

Dette er et samarbeid mellom Ringebu Bibliotek og Ringebu Historielag.

NB! Husk påmelding til biblioteket på 45377878

Finnskogen strekker seg fra Trysil i nord til Hølen i sør. Skogsområdene fikk navnet etter finneinnvandringen på 1600-tallet. Hit kom folk fra Finland for å finne øde skoger hvor de kunne svedje og berge seg med husdyrhold, jakt og fiske.

Åsta Holth er en av 1900-tallets store folkelivsskildrere, kanskje mest kjent for sine romaner fra Finnskogene. Mest kjent er Finnskog-trilogien hvor hun følger de finske innvandrerne som kom til området gjennom to århundrer. Mindre kjent, men ikke mindre interessant er den såkalte Plate-trilogien, der hun forteller sin egen slektshistorie gjennom flere århundrer, og der kirkebrannen i Grue i 1822 har en sentral plass.

Birger Nesholen fra Norsk skogfinsk museum kommer for å fortelle om livet på Finnskogen og om Åsta Holth sitt forfatterskap.